P248
Lifesaversystems

Lifesaversystems

Lifesaver Jerrycan möter kraven för ”NSF PROTOKOLL P248 STANDARD” för USA-Försvarsmakt

Startar 2019 med fantastiska nyheter!

Vi är oerhört stolta att kunna meddela att vår LifeSaver® Jerrycan har passerat överensstämmelse-testning för ”NSF-protokoll P248 Military Operations” – Mikrobiologiska vatten-renare. Denna certifiering innebär att LifeSavers filterteknologi uppfyller de högt ställda normer krav som USA’s Försvarsmakt ställer, och placerar varumärket bland en elit av få andra vattenfiltreringssystem som har klarat detta nålsöga. (Övriga är större, ofta motoriserade, system).

 

VAD ÄR NSF PROTOKOLL P248?

NSF-protokollet P248 utvecklades med U.S. Army Public Health Command (USAPHC), baserat på EPA Guide Standard, med målet att ge militär personal i truppinsatser internationellt kapacitet att producera tillräckliga mängder säkert dricksvatten i vilken miljö som helst.

 

Vi uppnådde kravuppfyllnad efter noggrann testning av vår Jerrycan-produkt, där ett flertal enheter testades för över 5000 liter extremt hållbar användning. P248-testning använder två virusstammar för att säkerställa effektivt avlägsnande genom filtreringssystemet och pressar filtren till täppningspunkten för att säkerställa att de fortsätter att skydda användaren efter det att detta inträffar, och mäter effektivt filtrets ”failsafe-teknik”. Imponerande (om vi får säga det själva!) klarade våra LifeSaver Jerrycan-filter utan att täppas igen under testperioden och inga utbytespatroner krävdes för att slutföra testet. Detta innebar att filtren fick bli artificiellt igensatta genom att tillföra täppande material (som vi förstår det, -typ lera) för att testa produktens FailSafe-krav.

 

Vad betyder detta för Lifesaver?

“Denna certifiering ger oss det grönt ljus att sälja direkt till USA’s Försvarsdepartement utan några ytterligare prestationsutvärderingar krävs”, säger Joe Lovegrove, teknisk chef för LifeSaver. “Detta är ett landmärke, ett resultat för oss som ett kommersiellt företag och produktionsanläggning, som förflyttar oss till en annan liga än nästan alla våra konkurrenter på konsumentmarknaden. Det bör också noteras att även om vi testade Jerrycans, görs alla våra filter till exakt samma standarder med samma material som de med vilka vi passerade detta test på. 

 

Att_13_LifeSaver Jerrycan GRA Letter of Compliance Dec 18.pdf

Dela nyheten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email
Scroll to Top