Våra fem områden


Beredskap

Krisberedskap för hemmet: Med Lifesaver kan du skaffa dig ett skydd och försäkring om att alltid ha tillgång till säkert dricksvatten för din familj. Om det är för de relativt sällsynta men besvärliga situationer när det kommunala dricksvattnet blir förorenat och otjänligt att dricka, eller om du har enskilt vatten i semester-stugan eller hemmet på landet som kan ta slut i sommartorkan.

Har du bara tillgång till vatten i kranen, en damm, ett dike, en å eller älv, ja då har du dricksvatten med Lifesaver. Vårt vattenreningssystem är lätt att använda och kan användas av alla, äldre vuxna och barn. En av våra vattenflaskor kan ge rent vatten för mer än en familj, en kapacitet på 2 000 liter upp till 20 000 liter dricksvatten utan att byta filter. Detta ger dig säkerhet och uthållighet.

Beredskap Kommunal vattenförsörjning: Vi arbetar med en försäkring som kan garantera myndigheter och kommuner i en nödsituation med rent dricksvatten till alla anslutna kommuner och deras medborgare.

Försäkringen består av ett lager av lättanvänd, felfria och tillförlitlig utrustning för vattenrening som kan delas ut till invånare för att ge dem säkert drick dricksvatten direkt ur kranen vid förorenat vatten eller ur närmaste vattendrag.

Lifesaver filtrering är mycket lätt att använda och kan göras av alla, äldre vuxna och barn. Vi kan nå hela Sverige och alla drabbade inom 48 timmar. Militär strategisk och logistisk planering är grunden för alla våra direkta leveranser.

Med Lifesaver behövs inte el eller farliga kemikalier för att leverera rent, säkert dricksvatten till dig!

Humanitär

Tanken om en säker vattenrenare startade tillbaka 2004 när tsunamin slog över Thailand och sedan igen 2005 när orkanen Katrina slog Louisiana på ett förödande sätt.

Sedan 2007 räddade Lifesaver livet för hundratusentals människor över hela världen och med din och vår hjälp kommer vi att fortsätta att göra det under många år framöver.

Vårt vattenreningssystem är lätt att använda och kan användas av alla, äldre vuxna och barn. En av våra vattenflaskor kan ge rent vatten för mer än en familj, en kapacitet på 2 000 liter upp till 2 000 000 liter dricksvatten utan att byta filter. Detta ger uthållighet som så brådskande behövs i en krissituation.

Rent vatten utan el och farliga kemikalier ger en garanterad funktion och en hållbar tillväxt för människor och natur.

Vi kan samarbeta med dig för att hjälpa människor i kris och de som fångas i fattigdom på grund av brist på rent dricksvatten.

I naturen

En förutsättning för en lyckad resa utanför stadens bekvämligheter är att du har tillgång till rent dricksvatten.

Oavsett om det gäller camping, jakt, fiske eller resor till avlägsna länder vill du inte bli sjuk på grund av dåligt dricksvatten. Att bära rent dricksvatten, grunden för allt liv, kan vara tungt och du kan vara begränsad på din resa.

LifeSaver är lätta och ger dig 2 000 till 6 000 liter rent dricksvatten i samma format som en PET-flaska.

LifeSaver kommer både i form av flaskorna Liberty, Bottle i campingbehändiga Cube eller med riktigt med stor kapacitet i Jerrycan med 10 000 till 20 000 liters kapacitet som passar bäst för lägret, stugan, husvagn, båt, bil, grupp eller familj.

Dessa produkter finns nu i välutrustade butiker med ett sortiment av produkter för utomhusaktiviteter eller köpas direkt från denna webshop.

Militär

Försvarsmakter är kunder med mycket höga krav på funktion, kvalitet och leverans där utrustningens funktion är viktig för operatören och gruppen. Testning och utvärdering av produkten och organisationen är ett krav på att bli en leverantör till denna kund. Lifesaver ger komplett rening av vatten utan behov av efterbehandling med jodtabletter.

Lifesaver är en produkt som används aktivt över hela världen på alla områden, krigszoner, i samband med fredsbevarande verksamhet, naturkatastrofer och ofta som en vanlig del av personlig utrustning för insatspersonal.

Vi arbetar på den skandinaviska marknaden för att uppfylla kraven för alla militära enheter för nationella eller internationella insatser. Omfattande testning ser till att vi kan tillgodose behoven och behoven hos läger, staber och soldater när det gäller rent dricksvatten.

Vi garanterar rent dricksvatten som produceras helt utan tillgång till el eller hårda kemikalier. Vi levererar produkter med en kapacitet som tillgodoser enskilda soldatens behov och ett helt läger, från 2 000 upp till 2 000 000 liter utan att byta filter.

Dricksvattnet som produceras är filtrerat sterilt. Direkt efter filtrering kan den användas för rengöring av sår eller konsumeras utan risk för att det finns virus, bakterier, protozoer, parasiter, svampar etc.

Vår nya flaska Liberty med sugslang och möjlighet till att fylla på vattenkärl, vätskeryggsäckar och vätskeblåsor har en kapacitet på 2 000 liter sterilt vatten, väger endast 425 gram och kan hålla 450ml vatten. 1,2l flöde per minut.

Den större Lifesaver Bottle  har en kapacitet på 4000 respektive 6000 liter sterilt vatten och väger endast 635 gram, kan med tillsatsnippel fylla på Camelbak vattenblåsor och har en större kapacitet om 750ml. 2l flöde per minut.

Brandförsvar

Brandförsvarspersonal som bekämpar skogsbränder är i behov av att dricka stora mängder vatten då de har fysiskt mycket tungt arbete och utsätts för hög värme.  Med Lifesaver kan vatten hämtas i närheten ur vilket vattendrag eller vattensamling som helst i närheten. Det minskar behovet att transportera dricksvatten långa sträckor.

Lifesaver är en produkt som används aktivt över hela världen på alla områden, krigszoner, i samband med fredsbevarande verksamhet, naturkatastrofer och ofta som en vanlig del av personlig utrustning för insatspersonal.

Vi arbetar på den skandinaviska marknaden för att uppfylla kraven för alla professionella och civila användare.

Vi garanterar rent dricksvatten som produceras helt utan tillgång till el eller hårda kemikalier. Vi levererar produkter med en kapacitet som tillgodoser enskilda soldatens behov och ett helt läger, från 2 000 upp till 20 000 liter utan att byta filter.

Dricksvattnet som produceras är filtrerat sterilt. Direkt efter filtrering kan den användas för rengöring av sår eller konsumeras utan risk för att det finns virus, bakterier, protozoer, parasiter, svampar etc.

Vår nya flaska Liberty med sugslang och möjlighet till att fylla på vattenkärl, vätskeryggsäckar och vätskeblåsor har en kapacitet på 2 000 liter sterilt vatten, väger endast 425 gram. Vår Jerrycan plastdunk i ”jeepdunks-format” finns i två versioner med 10 000 respektive 20 000 liters filtreringskapacitet samt med dusch-handtaget som finns som tillbehör kan man kyla eller tvätta sig med helt rent vatten.

Tillagd i varukorgen